A jó emésztés titka, a mezei katáng
2020. 08. 09.

Találkoztatok már ezzel a mutatós kis kék virággal? Ha eddig még nem, akkor ezután már biztosan felismeritek ezt a gyógynövényt, ami nem más, mint a mezei katáng. Nagyon sok mezőn, vagy réten megtalálható.

Gyógyhatásai:
Keserű ízének köszönhető, hogy étvágyserkentő és segíti az epetermelést, ráadásul csökkenti a vér triglicerid- és koleszterinszintjét. Nagyon hatékonyan kezelhetjük vele az emésztési problémákat, a puffadást, a felfúvódást, és a bél-gázképződést. A katángkóró májat, epét, lépet tisztít. Vadcikóriaként is ismert.
Elkészítése: 1 evőkanál teafüvet 2-3 percig főzzük, majd 10 percig lefedjük, ezután leszűrjük.
Fontos!
Fogyasztása terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott, valamint 3 mm-nél nagyobb epekő esetén szintén nem szabad használni, mert epehajtó hatása miatt elindítja a követ és az elakad az epevezetékben.
 
Jó emésztést, Egészségőrzők!
 

Erre használd az erdei szederlevelet »»»

#gyógynövény #egészségőrző #puffadás #emésztés #mezei katáng #gyógytea #emésztési problémák #nyárigyümölcs #tudatos táplálkozás #teltségérzet #felszívódás #székletlazító #vadcikória #kék virág #mező #rét #felfúvódás #bél-gáz képződés #étvágyserkentő #keserű

A www.egeszsegorzo.hu minden olvasójának kiemelten felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel keresse meg kezelőorvosát, ne kezdje el saját magát gyógyítani, illetve ne módosítsa, ne hagyja abba az orvosa által előírt kezelést.

A www.egeszsegorzo.hu oldalon olvasható információk kizárólag tájékoztatás céljára szolgálnak. Minden szervezet és minden tünet más és más, nincs két egyforma probléma, ezért ne állítsunk fel magunknak diagnózist! Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Fontosak a részletek, vannak ellenjavallatok, nem alkalmazhat mindenki minden gyógymódot.

A www.egeszsegorzo.hu nem állít fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyesen, sem az Interneten keresztül. Célunk az egészség megőrzés és az egészséges életmód megismertetése a test és a szellem védelmében!

pixabay