Nem csak azért rajongok a vöröslencséért, mert finom és nagyon sokféle ételt készíthetünk belőle, hanem azért is mert nagyon egészséges!
Csodálatos alapanyag a lencse. Sok magnéziumot tartalmaz, de a vastartalma is számottevő, nőknek pedig egyenesen kötelező lenne a fogyasztása. A magnéziumban gazdag étel fokozza a szervezet szerotonin-termelését, ami boldogsághormonként is ismert, nevéből adódóan pedig nem meglepő, hogy képes boldoggá tenni. Egy tányér lencsekrémlevessel akár az egész napi folsav igényedet is fedezheted, ráadásul a vöröslencse Omega 6 zsírsavakban is gazdag.
Én most egy currys-kókusztejes vöröslencsekrémlevest fogok nektek elkészíteni 2-4 személyre. Nagyon egyszerű az elkészítése, és nem kell órákat álldogálnod a konyhában, ha esetleg megfőznéd ezt szuperegészséges finomságot.
Currys-kókusztejes vöröslencsekrémleves hozzávalói:
Elkészítés:
Először a lencsét átválogatom, utána szitába teszem és alaposan átmosom. A vöröshagymát megpucolom, apróra vágom, majd kevés olajon üvegesre párolom. Én ilyenkor már megsózom, mert így szerintem sokkal jobban kijönnek az ízek. A hagyma ha üvegesre pirult, leveszem a tűzről, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát és a curryt. Ezután visszateszem a tűzre, és fél perc alatt kicsit összepirítom. Amikor megcsapja az orromat a kellemes fokhagyma és curry illat, akkor ráöntöm a vöröslencsét, összekeverem, felöntöm vízzel úgy, hogy ellepje, majd körülbelül 20-30 percig főzöm. Amikor már majdnem elkészült vöröslencsekrémlevesem, hozzáöntöm a kókusztejet, majd végül felforralom és az egészet botmixerrel összeturmikszolom.
Magában is isteni, de sokkal finomabb, ha sajtos pirítóssal tálalom!
(A levesünket vöröslencse helyett barna lencsévek is elkészíthetjük.)
Jó étvágyat Egészségőrzők!