Egy csésze hatékony zsírégetés!
2020. 01. 02.

Az év elején általában szeretnénk egy kicsit megújulni, elhagyni néhány rossz szokást, helyettük olyanokat beiktatni életünkbe, melyek kívül-belül egyaránt felfrissítenek minket. Az ünnepek alatt nem fektettünk hangsúlyt a helyes táplálkozásra, hiszen ebben az időszakban arra figyeltünk, hogy jól érezzük magunkat. Nem sanyargattuk testünket különféle karcsúsító, jónak mondott étrendekkel, hanem inkább a vágyainknak éltünk. Ezért így vagy úgy, de lecsúszott néhány süti vagy zsírosabb falat.

Én személy szerint januárban még szeretek egy kicsit elcsendesedni, inkább a családra, a pihenésre és a szellemi tevékenységekre koncentrálni. A többség azonban nem így gondolkozik. Szinte minden fórumon azt olvasom, hogy mások már teljes gőzzel belevetik magukat a sportba, hogy ezzel javítsák izomzatuk tónusait, vagy ledobjanak néhány kilót annak érdekében, hogy a nyáron már minél jobb formájukat mutathassák. Természetesen ezen nem is akarok vitatkozni, ám én inkább a fokozatosság híve vagyok. Úgy gondolom, hogy szervezetünket és izmainkat csak szakaszosan érdemes erősíteni, ezért januárra nekem maradnak a hosszú séták és a reggeli nyújtások. Azért, hogy nekem se legyen lelkiismeret-furdalásom, a zsírégetést én is elkezdem egy már jól bevált gyógyteával, a gyömbérrel.

Fogyasztó hatását a gyömbérben lévő illóolajoknak és csípős vegyületeknek, a gingerolnak és a shogaolnak köszönheti.

Nem csak a zsírégető hatása miatt érdemes ezt a gyógynövényt fogyasztani, hanem azért is, mert nagyon jó gyulladáscsökkentő hatása van, ezért a puffadás mellett segít megszüntetni az emésztőrendszerben kialakult kisebb gyulladásokat, amely az anyagcserét is lassíthatja.

A gyömbérrel kezelhetjük a megfázásunkat is. Jelentősebb mennyiségben tartalmaz A-, C-, E-, és B-vitaminokat, magnéziumot, káliumot, vasat és cinket.

Pontos származása nem tisztázott, de azt tudjuk, hogy ősidők óta termesztették Kínában és Indiában. Először fűszerként kereskedtek vele, mára már gyógyhatásai miatt alkalmazzák leginkább.

A növény levelét és virágát ne használjuk, csak a gyökértörzsét, amihez friss vagy szárított formában is hozzájuthatunk.

Így készítsd el a gyömbérteát:

1-2 szeletnyi, (körülbelül 2 cm) gyömbérgyökeret megtisztítunk, meghámozunk, majd lereszelünk, majd 2,5 dl forró vizet öntünk rá. 15-20 perc áztatás után már fogyaszthatjuk is.

Én nem szoktam leszűrni, de akinek jobban esik úgy, hogy nem úszkálnak a csészében a gyömbérdarabkák, azok le is szűrhetik. Ízesíthetjük friss citrommal, vagy egy csepp mézzel. Étkezés elött fogyasszuk, mert így segíti az emésztőenzimek gyorsabb kiválasztását, serkenti az anyagcserét, ily módon elősegíti a fogyást is.

Mellékhatásai nem ismertek, de a gyömbérből naponta legfeljebb 4 gramm ajánlott.

Jó zsírégetést Egészségőrzők!

#gyömbér #vitaminok #puffadás #emésztés #antioxidáns #fogyás #zsírégetés #gyömbértea #séta #január #gyógytea #citrom #méz #megújul

A www.egeszsegorzo.hu minden olvasójának kiemelten felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel keresse meg kezelőorvosát, ne kezdje el saját magát gyógyítani, illetve ne módosítsa, ne hagyja abba az orvosa által előírt kezelést.

A www.egeszsegorzo.hu oldalon olvasható információk kizárólag tájékoztatás céljára szolgálnak. Minden szervezet és minden tünet más és más, nincs két egyforma probléma, ezért ne állítsunk fel magunknak diagnózist! Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Fontosak a részletek, vannak ellenjavallatok, nem alkalmazhat mindenki minden gyógymódot.

A www.egeszsegorzo.hu nem állít fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyesen, sem az Interneten keresztül. Célunk az egészség megőrzés és az egészséges életmód megismertetése a test és a szellem védelmében!

pixabay