Erőt adó téli turmix
2019. 12. 09.

Januárban már egyre gyakoribbak a hideg napok, egyre fáradtabbak és erőtlenebbek vagyunk. Nem csak az év eleje miatt, hanem azért is, mert kevesebbet tartózkodunk a friss levegőn és ritkábban éri napfény az arcunkat.

Emiatt reggelente az ágyból is sokkal nehezebben bújunk ki, ezért nem marad időnk egy komplett reggeli elkészítésére, ám erre a problémára is van egy jó megoldásom! Mutatok neketek egy nagyon finom és egészséges reggeli turmixot, ami nem csak feltölt energiával, de még az immunrendszeredet is erőssíti.

Az én trükköm, hogy az összes hozzávalót előkészítem már az előző este, magyarul a friss gyümölcsöket meghámozom és felaprítom, ami pedig a fagyasztóban van, azt kiveszem, hogy kiengedjen. Végül pedig mindent, ami a turmixomhoz kell, egy nagyobb pohárba teszem, és éjszakára berakom a hűtőszekrénybe.

Így reggel csak annyi a dolgom, hogy ráöntöm a gyümölcsökre a rizstejet, majd összeturmixolom. Ebben az a jó, hogy időt nyerek, így akár készülődés közben, vagy út közben is el tudom kortyolgatni ezt a vitaminbombát.

Banános áfonyás turmix

Hozzávalók:
(1 nagy pohárhoz)

  • 1 db. banán
  • egy marék áfonya
  • fahéj, ízlés szerint
  • 2,5-3 dl. rizstej, vagy tej

Az áfonya gazdag A-, B-, C-vitaminban és antioxidánsokban, ezért nagyon jó választás, ha azt akarjuk, hogy egészségesen induljon a reggelünk.

A banánt nem csak édes íze miatt érdemes a turmixodba tenni, hanem azért is, mert magas a rosttartalma, emiatt pedig jót tesz az emésztésednek, a szívednek és az érrendszerednek. Van benne C- vitamin és magnézium is, ami segít feldobni a kedved a téli sötét reggeleken.

A fahéj gyomornyugtató, serkenti az agy működését, nem utolsó sorban pedig gyulladáscsökkentő.

 

Szép reggelt, Egészségőrzők!

#tél #egészségőrző #emésztés #antioxidáns #reggeli #turmix #banán #áfonya #fahéj #vitamin #egészségesreggeli #tudatosreggeli #rizstej #gyorsreggeli

A www.egeszsegorzo.hu minden olvasójának kiemelten felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel keresse meg kezelőorvosát, ne kezdje el saját magát gyógyítani, illetve ne módosítsa, ne hagyja abba az orvosa által előírt kezelést.

A www.egeszsegorzo.hu oldalon olvasható információk kizárólag tájékoztatás céljára szolgálnak. Minden szervezet és minden tünet más és más, nincs két egyforma probléma, ezért ne állítsunk fel magunknak diagnózist! Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Fontosak a részletek, vannak ellenjavallatok, nem alkalmazhat mindenki minden gyógymódot.

A www.egeszsegorzo.hu nem állít fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyesen, sem az Interneten keresztül. Célunk az egészség megőrzés és az egészséges életmód megismertetése a test és a szellem védelmében!

pixabay