Erre használd az erdei szederlevelet
2020. 05. 15.

Májustól gyűjthető gyógynövények közül most az egyik kedvencemet fogom nektek bemutatni. Ismerjétek meg ti is az erdei szederlevelet, amiből egy nagyon jóízű teát készíthetünk.

Gyógyhatása:
- Izületi panaszokra és köszvényre napi egy csészével ajánlott, ugyanis rendkívül jó húgysavcsökkentő hatása van.
- Kezdődő cukorbetegeknek, vagy inzulinrezisztenciára napi egy-két csészével kell inni, de ebben az esetben a főétkezések után. Lassítja a szénhidrátok felszívódását.
- Vízhajó hatású, ilyenkor reggeli előtt ajánlott egy csészével elkortyolni ebből a sokoldalú gyógyteából.
- Hasmenés ellen is nagyon hatásos összehúzó tulajdonsága miatt. Ebben az esetben azonban 2-3 perces főzést igényel, hogy az összehúzó hatóanyagok jobban tudjanak érvényesülni.
- Immunerősítő hatása miatt naponta kortyolgassuk a nap bármelyik szakában.
- Gyulladáscsökkentő hatása akkor érvényesül a legjobban, ha napi 3 csészével fogyasztunk belőle.
- Nagyon jó vérképző, ezért vashiányosoknak is ajánlott a napi egy csésze, ám mellette szükséges még C-vitamint is fogyasztani.
- Antibakteriális tulajdonságú, ezért húgyúti panaszokat, fehérfolyást is gyógyíthatunk vele.
- Tonizáló és méregtelenítő
- Védi a hajszálereinket

Elkészítése: 1 evőkanál teafüvet 2,5 dl vízzel forrázzunk le, majd 10-15 perc után szűrjük le.
Gyógyító hatása csak az erdei növény levelének van, a háziasított fajtájának, elsősorban a gyümölcsét tudjuk hasznosítani.
 

A refluxosok megmentője: A fehér akác »»»

A sokoldalú bazsalikom »»»

Első találkozásom a gyógynövényekkel: A levendula »»»

#gyulladáscsökkentő #reuma #immunerősítő #inzulinrezisztencia #méregtelenítés #hasmenés #vízhajtó #erdei szederlevél #köszvény #hugysav #magas hugysav #hugysavcsökkentő #hasfogó #izületi probléma #vashiány #vérképző #kezdődő cukorbetegség

A www.egeszsegorzo.hu minden olvasójának kiemelten felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel keresse meg kezelőorvosát, ne kezdje el saját magát gyógyítani, illetve ne módosítsa, ne hagyja abba az orvosa által előírt kezelést.

A www.egeszsegorzo.hu oldalon olvasható információk kizárólag tájékoztatás céljára szolgálnak. Minden szervezet és minden tünet más és más, nincs két egyforma probléma, ezért ne állítsunk fel magunknak diagnózist! Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Fontosak a részletek, vannak ellenjavallatok, nem alkalmazhat mindenki minden gyógymódot.

A www.egeszsegorzo.hu nem állít fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyesen, sem az Interneten keresztül. Célunk az egészség megőrzés és az egészséges életmód megismertetése a test és a szellem védelmében!

pixabay