Eszter konyhája: A fagyi
2020. 09. 20.

Biztos mindenkivel előfordult már, hogy megbarnult a banánja, és ilyenkor már nem sok kedve maradt azt megenni. Azonban Eszternek erre is van egy nagyon finom fagyi ötlete, amihez felhasználhatjuk ezeket a nem túl csinos banánokat is.

Nálam ez az új szerelem édességek terén, hiszen rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető finomság, és nem utolsó sorban sokkal egészségesebb a boltban kapható társainál.
 
A fagyi alapja ez esetben a banán, méghozzá a jó érett barna foltos banán, amire már azt mondod, hogy köszi, ezt nem kérem!. Jó hírem van, mert nem kell tőle érzékeny búcsút venni, karikára vágva mehet be a fagyasztóba.
 
Készíthetjük a fagyinkat csak banánnal, de mellé mehetnek más gyümölcsök is, mint például a málna, az áfonya, az erdei gyümölcs mix, vagy a mangó is, melyeket fagyasztott formában használjuk fel.
 
Ezek után nincs más dolgunk, mint a gyümölcsöket egy blenderbe,  vagy mixerbe tesszük és egy löttyintésnyi kókusztejjel krémesre turmixoljuk. Ha jó blenderünk van, akkor ez pikk-pakk megvan, én egy kis bosch mixerrel operálok, úgyhogy nekem eltart pár percig. Megjegyezném, hogy túl sokáig sem érdemes mixelni, mert akkor felmelegszik az egész, és oda a fagyi feeling.
 
Ha már a fagyink megvan, akkor jöhetnek rá a toppingok, melyek szerintem hasonlóan fontosak, mint maga a fagyi. Én szeretem, ha van rajta valami ropogtatni való is. Erre tökéletes például az előző posztban bemutatott granola. Díszíthetjük még csokidarabkákkal, vagy olvasztott csókival, kókuszchipsszel, mogyoróval, mandulával, dió darabkákkal és friss csümölcsökkel is.
 
A toppingnál az a szabály, hogy nincs szabály; mindenkinek az ízlésére és fantáziájára van bízva, hogy mivel turbózza fel.
 
Jó fagyizást Egészségőrzők!
 
-Recept és kép Váradi Eszter
 

Eszter konyhája: Sütőtökös zabkása »»»

Eszter konyhája: Házi készítésű granola »»»

 
 

#egészségőrző #kesudio #banán #energia #mandula #mogyoróvaj #vitaminbomba #gyümölcsök #granola #fagyi #fagyasztott banán #érett banán #házi fagyi #egészséges fagyi #egészséges desszert #csokidarabok #olvasztott csoki #kókusz #ropogós #blender #nutribulet #mixer #bosch

pixabay