Nagyon vártam, hogy Eszter milyen tavaszi recepttel készül nekünk húsvétra. Most sem csalódtam benne, mert egy nagyon színes és ízletes, fetás-paradicsomos tésztát ismerhetünk meg általa, amit nagypénteken ki is próbálhatunk.
Próbáltátok már a sült fetát paradicsommal? Ez igazából egy görög előétel, amit kenyérrel fogyasztanak, de ha főzünk hozzá tésztát akkor egy igen különleges főételt kapunk.
Szükségünk lesz hozzá:
Az elkészítése nagyon egyszerű. A feta sajtot, a koktélparadicsomot és a fokhagymát tegyük egy jénaiba/tepsibe. Sózzuk, borsozzuk, a sót akár el is hagyhatjuk, mert a feta önmagában is elég sós. Szórjuk meg oregánóval, bazsalikommal, egy kis rozmaringgal. Locsoljuk meg olívaolajjal, majd keverjük jól össze.
200 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig. Eközben főzzük ki a tésztát. Ha a feta megsült, rakhatunk hozzá pár friss bazsalikom levelet, majd keverjük össze úgy, hogy egy szósz szerű masszát kapjunk. Én hagytam egy-két nagyobb sajt és paradicsom darabot, de ezt mindenkinek az ízlésére bízom. Keverjük össze a tésztával és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá, Egészségőrzők!!
Recept és kép: Váradi Eszter
Próbáljátok ki a többi receptjét is: