Eszter konyhája: Fetás-paradicsomos tészta
2021. 03. 30.

Nagyon vártam, hogy Eszter milyen tavaszi recepttel készül nekünk húsvétra. Most sem csalódtam benne, mert egy nagyon színes és ízletes, fetás-paradicsomos tésztát ismerhetünk meg általa, amit nagypénteken ki is próbálhatunk.

Próbáltátok már a sült fetát paradicsommal? Ez igazából egy görög előétel, amit kenyérrel fogyasztanak, de ha főzünk hozzá tésztát akkor egy igen különleges főételt kapunk. 

Szükségünk lesz hozzá:

  • 1 csomag fetasajtra
  • 1-2 csomag koktélparadicsomra
  • pár gerezd fokhagymara
  • olívaolajra
  • szárított oregánóra, bazsalikomra, és rozmaringra
  • sóra, borsra
  • egy csomag tésztára
  • friss bazsalikomra (opcionális)

Az elkészítése nagyon egyszerű. A feta sajtot, a koktélparadicsomot és a fokhagymát tegyük egy jénaiba/tepsibe. Sózzuk, borsozzuk, a sót akár el is hagyhatjuk,   mert a feta önmagában is elég sós. Szórjuk meg oregánóval, bazsalikommal, egy kis rozmaringgal. Locsoljuk meg olívaolajjal, majd keverjük jól össze.

200 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig. Eközben főzzük ki a tésztát. Ha a feta megsült, rakhatunk hozzá pár friss bazsalikom levelet, majd keverjük össze úgy, hogy egy szósz szerű masszát kapjunk. Én hagytam egy-két nagyobb sajt és paradicsom darabot, de ezt mindenkinek az ízlésére bízom. Keverjük össze a tésztával és melegen tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá, Egészségőrzők!!

Recept és kép: Váradi Eszter

Próbáljátok ki a többi receptjét is:

Eszter konyhája: Házi csokoládé»»»

Eszter konyhája: Karácsonyi granola»»»

 

#koktélparadicsom #Eszter konyhája #Fetás-paradicsomos tészta #Nagypéntek #húsmentes étel #húsmentes recept #Görög előétel #Tavaszi recept ötlet #fetasajt #Diétás recept #receptötlet Húsvétra

pixabay