Varázsoljuk ünneppé a hétköznapok reggeleit ezzel az ízletes granolával. Eszter megálmodta, megsütötte, majd megmutatta nekünk ezt a csodálatos receptet, ami nem csak gyönyörű, hanem rengeteg vitamint is tartalmaz, és egész napra feltölti a szervezetünket. Nagyon köszönjük neki, próbáljátok ki ti is!
A kedvenc étkezés nálam a reggeli, ami az esetek 85% -ban tartalmaz granolát, így most jöjjön az általam készített granola recept. Nem méregetjük ki grammonként a hozzávalókat, az egyszerűség kedvéért a mértékegység egy 2,5 dl-es bögre lesz.
Hozzávalók:
A száraz hozzávalókat egy tálba rakjuk (kivéve a kókuszchipset) majd hozzáadjuk a kókuszolajat, a pürésitett datolyát, végül, de nem utolsó sorban a mézet. Majd jól összekeverjük, a lényeg, hogy szárazon semmi ne maradjon.
Majd sütőpapírral bélelt tepsiben jól szétterítjük és 150 fokon alsó felső légkeverésen készre sütjük, ez nálam maximum 40-45 percet jelent. A kókuszchipset az utolsó 5-10 percben adjuk hozzá azért, hogy ne égjen meg.
A végeredményért felelősséget nem vállalok, ki kell tapasztalni mindenkinek a sütőjét, nálam ez a hőfok és idő vált be, de lehet, hogy másfajta sütő máshogy viselkedik, úgyhogy azt tanácsolom, hogy nézegessétek gyakran, ha először csináljátok.
Jó étvágyat hozzá Egészségőrzők!
-Recept és kép Váradi Eszter