Eszter mára is egy igen különleges és ötletes recepttel készült nekünk. Ez akár egy olyan ajándék is lehet a fa alatt, amivel megmutathatjuk, hogy mennyire kreatívak is vagyunk, valamint egy időre levesszük a reggeli és a vacsorakészítés terhét annak a válláról, akinek szánjuk. Íme, a csodálatos karácsonyi granola, ami adalékanyagmentes, és nem mellesleg egészséges is.
Bajban vagytok az ajándékozással? Valami egyszerű, de mégis különleges ajándékötleten agyaltok? Akkor itt a megoldás! Készítsétek el ezt a karácsonyi granolát, amivel garantáltan sikert arattok az ünnepek alatt.
A recept egyébként hasonlít a már korábban megosztott granola recepthez, ám most némi ünnepi fűszerrel egy kis karácsonyi ízvilágot csempészünk bele.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük az összes száraz alapanyagot: zabpehely, dió, mandula, tökmag, napraforgómag, kókusz reszelék, chiamag, plusz a fűszerek.
Egy másik tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat: kókuszolaj, és méz. Ezután a nedves keveréket adjuk hozzá a szárazhoz, és jól dolgozzuk össze.
Sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, majd szépen elegyengetjük rajta. 170 fokon alsó és felső légkeveréssel sütjük. A sütőnk fajtájától függ, hogy mikor lesz kész. Érdemes többször ránézni, de maximum 40 percig süssük, közben óvatosan kevergessük. Ha a színe már szép aranybarna akkor elkészült a granolánk. Kicsit hagyjuk kihűlni majd keverjük hozzá a kókusz chipset, áfonyát es pisztáciát is.
Szerintem szuper ajándék ötlet, én kis papírdobozba raktam őket, de egy szép üvegbe, masnival megkötve talán még jobban mutat.
Recept és kép: Váradi Eszter