Eszter konyhája: Karácsonyi granola
2020. 12. 19.

Eszter mára is egy igen különleges és ötletes recepttel készült nekünk. Ez akár egy olyan ajándék is lehet a fa alatt, amivel megmutathatjuk, hogy mennyire kreatívak is vagyunk, valamint egy időre levesszük a reggeli és a vacsorakészítés terhét annak a válláról, akinek szánjuk. Íme, a csodálatos karácsonyi granola, ami adalékanyagmentes, és nem mellesleg egészséges is.

Bajban vagytok az ajándékozással? Valami egyszerű, de mégis különleges ajándékötleten agyaltok? Akkor itt a megoldás! Készítsétek el ezt a karácsonyi granolát, amivel garantáltan sikert arattok az ünnepek alatt. 

A recept egyébként hasonlít a már korábban megosztott granola recepthez, ám most némi ünnepi fűszerrel egy kis karácsonyi ízvilágot csempészünk bele. 

Hozzávalók:

  •  3 bögre kisszemű zabpehely
  •  1 bögre dió és mandula keveréke (nagyobb darabokra aprítva)
  •  1 bögre napraforgó és tökmag keveréke
  •  0,5 bögre kókuszreszelék
  •  3 evőkanál chia mag
  •  1/4 bögre kókuszolaj
  •  0,5 bögre méz (ha édesen szeretitek mehet több)
  •  1 teáskanál fahéj
  •  1 teáskanál őrölt gyömbér
  •  0,5 teáskanál őrölt vanília 
  •  1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
  •  1/4 teáskanál őrölt szerecsendió 
  •  1/2 bögre kókuszchips (sütés után hozzáadva)
  •  1/2 bögre aszalt áfonya (sütés után hozzáadva)
  •  1/4 bögre pisztácia (sütés után hozzáadva)

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük az összes száraz alapanyagot: zabpehely, dió, mandula, tökmag, napraforgómag, kókusz reszelék, chiamag, plusz a fűszerek.

Egy másik tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat: kókuszolaj, és méz. Ezután a nedves keveréket adjuk hozzá a szárazhoz, és jól dolgozzuk össze.

Sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, majd szépen elegyengetjük rajta. 170 fokon alsó és felső légkeveréssel sütjük. A sütőnk fajtájától függ, hogy mikor lesz kész. Érdemes többször ránézni, de maximum 40 percig süssük, közben óvatosan kevergessük. Ha a színe már szép aranybarna akkor elkészült a granolánk. Kicsit hagyjuk kihűlni majd keverjük hozzá a kókusz chipset, áfonyát es pisztáciát is.

Szerintem szuper ajándék ötlet, én kis papírdobozba raktam őket, de egy szép üvegbe, masnival megkötve talán még jobban mutat.

Recept és kép: Váradi Eszter

Eszter konyhája: Sütőtökös brownie»»»

Eszter konyhája: Sütőtökös hummusz»»»

#gyömbér #kesudio #vanília #mandula #egészséges reggeli #pisztácia #tökmag #egészséges vacsora recept #karácsonyi granola #ehető karácsonyi ajándék #granola recept #vitamindús nasi #szegfűszeg #szerecsendió #aszalt áfonya #ajándékötlet karácsonyra

pixabay