Ha már könyökötökön jön ki a reggeli tojás vagy a megszokott szendvics, akkor próbáljátok ki Eszter legújabb receptjét. Gyorsan elkészül, nagyon egészséges, és tele van vitaminnal is. Íme, a sütőtökös hummusz!
Remélem, hogy nem unjátok még a tökös ételeket, mert most egy igazán egyszerű, ám de annál nagyszerűbb recept következik. Ez nem más, mint az itthon is egyre népszerűbb hummusz sütőtökös változata, amit akár egy kis maradék tökből is el tudtok készíteni.
Úgy gondolom, hogy ez egy igen szuper étel, mivel számtalan módon felhasználható. Kenhetjük kenyérre, szendvicsbe, sült, vagy friss zöldségekkel mártogatósként, de tortilla chipszel is kiváló, ezen túl nagyon jól fűszerezhető és kombinálható más zöldségekkel. Készíthetünk céklás, paradicsomos, édesburgonyás, currys, esetleg olivás hummuszt is, de most maradjunk a sütőtökös változatánál, amihez a következőkre lesz szükséged:
Az elkészítés pofonegyszerű; a hozzávalókat csak belepakoljuk egy blenderbe, majd krémesre turmixoljuk. Ha úgy látjuk, hogy az állagán javítani kell, akkor egy kevés vizet adhatunk hozzá.
A csicseriborsó jótékony hatásai:
Recept és kép: Váradi Eszter