Eszter konyhája: Sütőtökös quinoa spenóttal és fetával
2020. 11. 15.

Tudjátok mi az a quinoa? Egy kiváló köret, ami egyébként főételként is simán megállja a helyét a konyhában. Nagyon finom, és ráadásul egészséges is. Ha még nem kóstoltátok, akkor épp itt az ideje, hogy adjatok neki egy esélyt.

Eszter legújabb receptje szuper alkalom a kóstolásra, hiszen most egy igazán különleges ételt készíthettek ebből a csodás alapanyagból. Kövessétek az instrukcióit, mert akkor nem lőhettek mellé.

A következő étel egy igazi szín és ízkavalkád. Továbbra is a sütőtök van főszerepben, amit quinoával, friss spenóttal, és feta sajttal fogunk elkészíteni. 

Sütőtökös quinoa spenóttal és fetával

Hozzávalók:

  • 150 g quinoa
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 500  g sütőtök 
  • 150g friss spenót
  • szerecsendió ízlés szerint
  • só, bors ízlés szerint
  • 480 ml zöldségalaplé
  • fetasajt 

Elkészítés:

A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és egy kevés olajon üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, átforgatjuk a hagymával és néhány percig együtt pároljuk.

A quinoát alaposan átmossuk, aztán hozzáadjuk a sütőtökhöz, majd felöntjük a zöldségalaplével. Miután megfűszereztük, hagyjuk felforrni, utána pedig alacsony lángon, fedő alatt készre főzzük.

Ha megfőtt mehet bele a spenót is. Picit átforgatjuk, aztán a feta sajttal tálaljuk.

Jó étvágyat Egészségőrzők!

Recept és kép: Váradi Eszter

Eszter konyhája: Pikáns sütőtökkrémleves

#recept #Eszter konyhája #sütőtökös recept #quinoa #quinoás recept #fetás recept #spenótos recept #sütőtökös quinoa spenóttal és fetával #egészséges köret #egészséges egytálétel #egészséges ebéd #egészséges vacsora recept #ebéd recept #vacsora recept

pixabay