Tudjátok mi az a quinoa? Egy kiváló köret, ami egyébként főételként is simán megállja a helyét a konyhában. Nagyon finom, és ráadásul egészséges is. Ha még nem kóstoltátok, akkor épp itt az ideje, hogy adjatok neki egy esélyt.
Eszter legújabb receptje szuper alkalom a kóstolásra, hiszen most egy igazán különleges ételt készíthettek ebből a csodás alapanyagból. Kövessétek az instrukcióit, mert akkor nem lőhettek mellé.
A következő étel egy igazi szín és ízkavalkád. Továbbra is a sütőtök van főszerepben, amit quinoával, friss spenóttal, és feta sajttal fogunk elkészíteni.
Sütőtökös quinoa spenóttal és fetával
Hozzávalók:
Elkészítés:
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és egy kevés olajon üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, átforgatjuk a hagymával és néhány percig együtt pároljuk.
A quinoát alaposan átmossuk, aztán hozzáadjuk a sütőtökhöz, majd felöntjük a zöldségalaplével. Miután megfűszereztük, hagyjuk felforrni, utána pedig alacsony lángon, fedő alatt készre főzzük.
Ha megfőtt mehet bele a spenót is. Picit átforgatjuk, aztán a feta sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat Egészségőrzők!
Recept és kép: Váradi Eszter