Azzal, hogy beköszöntött az október, és vele együtt a hűvösebb napok is, búcsút inthetünk a rövidnadrágban és pólóban való flangálásnak, vagy a strandon való sütkérezésnek. Ám higgyétek el, az ősznek is megvannak a maga szépségei! Ezernyi színben pompáznak a fák lombjai, hangulatos dekorációkat készíthetünk otthonunkba gesztenyéből, vagy akár mogyoróból, és persze a konyhánkban is megjelennek az évszakra jellemző szezonális finomságok.
Eszter, akivel korábban már találkozhattatok egy kiváló fagyi, és egy finom házi garnola alkalmával, most jobbnál jobb tökös finomságokkal készül nektek.
A sorozatot bemelegítésképpen kezdjük is egy fincsi reggelivel, amiben a sokak által kedvelt zabkását ötvöztem az ősz egyik sztárjával a sütőtökkel. Nem tudom, ti, hogy vagytok vele, de én nagyon szeretem, ha csak simán feldarabolva bedobom a sütőbe, majd miközben sül, isteni illata lassacskán bejárja az egész konyhát. Szuper őszi alapanyag ez, hiszen a klasszikus felhasználási módon túl megannyiképpen varázsolhatunk belőle kiváló finomságot a nap szinte bármely szakában.
Próbáljátok ki!
Hozzávalók: 1 személyre
A zabpelyhet a választott folyadékkal addig főzzük amig puding állagu nem lesz. Hozzáadjuk a sült sütőtököt, amit botmixerrel krémesre pürésítettünk, végül a mézet és a fűszereket is. Ezután rottyantunk rajta még egyet és kész is. Dióval, almával, mogyoróval, kinek mivel szimpatikus, tálalhatjuk.
Tipp: Semmi pánik, nem kell felkelni azért hajnali négy órakor, hogy sütőtökös zabkását reggelizzünk. A tököt meg lehet sütni előző este, így a reggeli elkészítése csak pár percet vesz igénybe.
Jó étvágyat hozzá!
-Recept és kép Váradi Eszter