Fesztiválhangulat otthon – 3+1 tipp a tökéletes kerti partihoz
2020. 08. 14.

Bár idén a nagyobb nyári fesztiválok elmaradnak, családunkkal, közelebbi barátainkkal – megfelelő óvintézkedések betartásával persze – miért ne teremthetnénk fesztiválhangulatot magunknak akár otthon is? Az LG Magyarország szakértőinek tanácsait megfogadva a saját kertünkben idézhetjük meg a legjobb nyári fesztiválokat, így az idei nyárból sem marad ki a fesztiválélmény!

1.Fényfüzér, raklap, babzsák

A laza, fesztelen fesztiválhangulat hiányzik? Vagy a távoli tájak felfedezése? Tartsunk tematikus bulit, és idézzük meg a helyeket, ahová idén nyáron nem jutunk el – legyen az egy távoli ország, vagy éppen a kedvenc fesztiválunk! Inspirálódjunk korábbi évek fesztiválfotóiból, és nézzünk körül mi az, amivel mi is rendelkezünk otthon – felfújható flamingók, használaton kívüli raklapok, színes párnák, jobb napokat látott, sarokba hajított babzsákfotelek, karácsonyi égősorok, születésnapi zsúrokról megmaradt lufik és zászlófüzérek lényegülhetnek át otthoni fesztiváldekorációvá. Ha már nap közben elkezdjük a bulit, ne feledkezzünk meg az árnyékolásról, legyen az napernyő, napvitorla vagy éppen egy kisméretű sörsátor – ha már amúgy is fesztiválokat idézünk.

2. Fesztiválmenü

Milyen jól tud esni egyik koncertről a másikra igyekezve egy hamburger, hot-dog vagy a buli zárásaként egy gyros! Szerencsére ezeket a fesztiválételeket a kerti grillezőn is elkészíthetjük, de a bográcsozás sem rossz ötlet. Haladók akár egy komplett food truckot vagy kis fagyiskocsit is rendelhetnek személyzettel együtt a kertjükbe, hogy tökéletes legyen a fesztiválhangulat és a házigazdának se kelljen az ételekkel foglalkoznia. Ne felejtsünk el persze elegendő sört, bort és üdítőt is behűteni, valamint rengeteg jeget gyártani a jobbnál jobb koktélok elkészítéséhez!

Tipp: A megfelelő higiénia most különösen fontos, ezért kézfertőtlenítőt mindenképp biztosítsunk vendégeinknek, és pohárjelölőt is adjunk mindenkinek, hogy ne keveredjenek a poharak.

3. Nagy-szín-pad!

Nincs nyári fesztivál emlékezetes koncertek vagy éppen ütős DJ szettek nélkül. Bár világsztárok viszonylag kis eséllyel szervezhetők le a hátsó kertbe, a zenéjüket azért élvezhetjük idén nyáron is – a profi hangzás csak megfelelő hangtechnika kérdése. A vendégeink (de még a szomszédok is) hálásak lesznek, ha nem a lakásból ordít kifelé a kicsit torz rádió, és nem a felhangosított telefonunkról próbáljuk meg beindítani a bulit, hanem egy tiszta hangzású hangszóróról szolgáltatjuk a zenét. Érdemes vezeték nélküli, hosszú akkumulátoridejű, könnyen hordozható, strapabíró darabot választani. Ilyenek például az LG könnyű XBOOM Go hangszórói, amelyek egyszerűen a telefonunkhoz csatlakoztathatók Bluetooth-on keresztül, a bulit pedig még színes ledfényekkel is feldobják.

+1: Rend a lelke mindennek

Ahogyan kedvenc fesztiváljaink szervezői is betartják az adott település vonatkozó előírásait, úgy nekünk is illik odafigyelni arra, hogy meddig és milyen hangerőn bulizunk. Nézzünk utána az önkormányzati csendrendeletnek (általában este 10 óráig tolerálják a hangos zenét), és az is sokat segít a jó szomszédi viszonyon, ha időben tájékoztatjuk őket „házi fesztiválunk” kezdetéről és várható végéről.

Forrás.

#gyerekek #otthon #család #nyárigyümölcs #nyár #barbecue-party #LG #kertiparti #barátok #házi fesztivál #szomszéd #hangszóró #kikapcsolódás #party #nyári fesztivál #XBOOM Go #hamburger #hot-dog #fényfűzér #fesztiválhangulat #raklap #bográcsozás

pixabay