Friss Zöldségek és Gyümölcsök Ünnepe – egy jó program a hosszú hétvégére az egész családnak!
2020. 08. 18.

Idén új helyszínre, a Balaton partjára költözik a Friss Zöldségek és Gyümölcsök Ünnepe! Augusztus 19. és 22. között Balatonfüreden, a Tagore sétányon várja a gyerekeket Frutti és Veggi, az Európai Friss Kalandok program két népszerű kabalafigurája.

Az érdeklődök mindennap 10 órától interaktív játékok és izgalmas programok segítségével pillanthatnak be Vegapolis világába, és ismerkedhetnek meg a zöldségek, gyümölcsök valódi erejével.

A Friss Zöldségek és Gyümölcsök Ünnepén Frutti és Veggi szabadtéri játékokkal, zöldség-gyümölcs felismeréssel, kézműves foglalkozással, zöldség-gyümölcskóstolóval, valamint izgalmas játékapplikációval készül a gyermekek, illetve az egész család számára. A gyerkőcök színes, érdekes foglalkoztatófüzetben is színezhetnek, rajzolhatnak, megoldhatják a feladatokat, amelyek mind segítenek megismerni a zöldségek és a gyümölcsök varázslatos erejét, pozitív tulajdonságait, sőt még együtt is táncolhatnak Fruttival és Veggivel!

A Friss Zöldségek és Gyümölcsök Ünnepe idén a pandémia helyzet miatt – a balatonfüredi esemény mellett – július végétől a digitális térben is zajlik, a program nagyköveteinek részvételével. Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakozó, Marton Adrienn gasztro-műsorvezető és Wolf András séf videóiban a szezonális zöldségek, gyümölcsök szupererejére derül fény, illetve új, egészséges receptek, hasznos gasztro-tippek láthatók.

A videók elérhetők az Európai Friss Kalandok Facebook (www.facebook.com/europaifrisskalandok) és Instagram (www.instagram.com/europaifrisskalandok) oldalán vagy a www.frutti-veggi.hu/otletek/a-gyumolcsok-es-zoldsegek-unnepe-europaban oldalon.

Az Európai Friss Kalandok Program a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) edukációs programja a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítésére. Az Európai Unió által támogatott program az Interfel francia szakmaközi szervezettel összefogásban valósul meg.

A rendezvény minden hatósági előírást és ajánlást betartva kerül megrendezésre!

 

#gyümölcs #zöldség #Marton Adrienn #Wolf András #Európai Friss Kalandok #Európai Friss Kalandok program #Nemzeti Agrárgazdasági Kamara #NAK #Balaton #Balatonfüred #Séf #nagykövet #egészséges receptek #Friss Zöldségek és Gyümölcsök Ünnepe #gasztro #Frutti és Veggi #Tagore

pixabay