Gyógyteák böjti időszakra
2020. 02. 26.

Segítsünk a testünknek, hogy fellélegezhessen, megkönnyebbüljön. Ha égészségesen étkezünk, nem terheljük meg a szervezetünket, ám a sok zsíros étellel, cukorral, tartósítószerekkel, alkohollal, bizony megnehezítjük a két fő méregtelenítő szervünk, a vesénk és a májunk munkáját.

Ez nem feltétlenül az egymást követő ünnepi lakomák számlájára írható, hanem az is kiválthatja, hogy kevesebbet tudunk a szabadban mozogni. Ilyenkor szívesebben nassolgatunk a meleg szobában a kanapén fekve egy jó filmet, vagy sorozatot nézve.

Ha szeretnénk elkerülni a tavaszi fáradtságot, zavarnak a télen felszedett plusz kilók, vagy éppen eleged van a téli depresszióból, akkor tarts velünk és hozzunk változást az életünkbe. Hidd el, hogy így energikusabbak leszünk, mire beköszönt a tavasz. A legjobb időszak erre a farsangi szezon utáni első nap a hamvazószerda, amikor kezdetét veszi a 40 napos nagyböjt.

Ez annyit jelenti, hogy próbálunk tartózkodni a mértéktelen étkezésektől, vagy valamilyen rossz szokásunktól. Hogy ki mit von meg magától, az ma már teljesen egyéni döntés. Mi a húst fogjuk elhagyni erre az időszakra. Hogy miért? Mert kíváncsian vagyunk, hogy vajon milyen pozitív változást hoz majd az életünkbe.

Szeretjük az ilyen kihívásokat, na meg azt is, hogy ezalatt az idő alatt jobban figyelünk magunkra és egymásra is. A húsmentes időszakot megspékeljük még azzal, hogy két sokoldalú gyógynövényre cseréljük a reggeli kávénkat, amiket felváltva fogunk inni; egyik nap csalánlevelet másik nap pedig diófalevelet. Ilyenkor valamivel lassabb az anyagcserénk, de ezekkel a gyógynövényekkel segíthetjük a szervezetünk munkáját.

 

Csalánlevél

Ez a csípős növény a vesét fokozottabb vízkiválasztásra serkenti, ezért gyorsítja a méreganyagok kiürítését. Az egyik legjobb vértisztító, és nagyon jó immunerősítő. Nagy mennyiségben tartalmaz olyan fontos ásványi anyagokat, mint például a vas és a szelén.

 

Diófalevél

Serkenti a máj működését és a vérkeringést, ezért hatékonyabban távolítja el a salakanyagot a szervezetünkből. Gyulladáscsökkentő és vírusölő, antibiotikus hatását már a dédszüleink is ismerték. Segíti az emésztést, tonizál, nem utolsó sorban pedig nagyon jó nyirokrendszer tisztító.

Ezeket a gyógynövényeket 6 hétig ihatjuk úgy, hogy egy evőkanál teafüvet leforrázzunk 2dl vízzel, majd lefedjük. 10 perc elteltével már le is szűrhetjük, és a reggeli órákban fogyasztjuk.

Terhesség alatt ne alkalmazzuk, valamin kismamák és erős vér hígítót szedők is kerüljék ezt a kúrát.

Megújulásra fel Egészségőrzők!

#vas #emésztés #vérkeringés #immunerősítő #méregtelenítés #böjt #40 nap #tisztulás #megújulás #csalánlevél #diófalevél #máj #vese #nyirokrendszer #diéta #tiszttító #szelén #ásványi anyagog #negyvennapos böjt #hamvazószerda #vízkiválasztás #vértisztító

A www.egeszsegorzo.hu minden olvasójának kiemelten felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel keresse meg kezelőorvosát, ne kezdje el saját magát gyógyítani, illetve ne módosítsa, ne hagyja abba az orvosa által előírt kezelést.

A www.egeszsegorzo.hu oldalon olvasható információk kizárólag tájékoztatás céljára szolgálnak. Minden szervezet és minden tünet más és más, nincs két egyforma probléma, ezért ne állítsunk fel magunknak diagnózist! Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Fontosak a részletek, vannak ellenjavallatok, nem alkalmazhat mindenki minden gyógymódot.

A www.egeszsegorzo.hu nem állít fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyesen, sem az Interneten keresztül. Célunk az egészség megőrzés és az egészséges életmód megismertetése a test és a szellem védelmében!

pixabay