Te hogy iszod a teádat? Nem árt, ha erre odafigyelsz!
2020. 01. 18.

Legyen az kávé, vagy tea, az Annals of Internal Medicine című szaklapban megjelent tanulmány szerint nem mindegy, milyen hőfokon fogyasztod a forró italod. A kutatás szerint a kulcs a hőfok.

A szakemberek azt állítják, hogy a 65 foknál melegebb italok jelentősen, egészen pontosan ötszörösére növelhetik a nyelőcsőrák kialakulásának kockázatát, ráadásul azok, akik rendszeresen isznak és dohányoznak, még nagyobb rizikót vállalnak. A kutatás eredményével egyébként a WHO is egyetértett.

A megoldás az, ha a forró italokat legalább 60-64 fokra hűtve kortyolgatod. A Northumbirai Egyetem vezető gasztroenterologusai szerint 60 fok a legideálisabb hőmérséklet a tea fogyasztására, amit nagyjából a forrázás után 6-7 perccel el is érhetsz. A témában persze a kávészakértők is megszólaltak; ők úgy gondolják, hogy egy jó feketét 48 és 60 fok közötti hőmérsékleten érdemes elszürcsölgetni.

Szóval, nem kell mást tenned, csak egy picit türelmesebbnek lenni a tea, vagy kávéfogyasztás előtt, hiszen így nem csak a torkod, a szájpadlásod, esetleg a gyomrod leégetését előzheted meg, hanem egy sokkal komolyabb problémát is elkerülhetsz.

#betegség #tea #teázás #kávé #kávézás #hőmérséklet #gyomor #torok #forró #hőfok

A www.egeszsegorzo.hu minden olvasójának kiemelten felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel keresse meg kezelőorvosát, ne kezdje el saját magát gyógyítani, illetve ne módosítsa, ne hagyja abba az orvosa által előírt kezelést.

A www.egeszsegorzo.hu oldalon olvasható információk kizárólag tájékoztatás céljára szolgálnak. Minden szervezet és minden tünet más és más, nincs két egyforma probléma, ezért ne állítsunk fel magunknak diagnózist! Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Fontosak a részletek, vannak ellenjavallatok, nem alkalmazhat mindenki minden gyógymódot.

A www.egeszsegorzo.hu nem állít fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyesen, sem az Interneten keresztül. Célunk az egészség megőrzés és az egészséges életmód megismertetése a test és a szellem védelmében!

pixabay