Hozd ki a legtöbbet a reggeledből! - 3+1 tipp, hogy jól induljon a nap
2022. 01. 26.

Tudtad, hogy a tartós reggeli rutin és a siker összefügg? Kutatások alátámasztották, hogy a jól induló reggel meghatározza az estig tartó kedélyünket. Ennek ellenére egy 2021-es internetes felhívás alapján készített kutatás szerint a magyar emberek csak 15 percet fordítanak a reggelizésre, egyharmaduk pedig egyáltalán nem eszik a hétköznapokban. Ha számodra is ismerős a reggeli kapkodás és idegeskedés, íme pár tipp, hogyan hozd ki legtöbbet magadból már reggel!

A kellemes reggeli rutin kialakítása nemcsak az aznapi állapotunkat optimalizálja, hanem hosszú távon is kiegyensúlyozottabbá, lelkileg és fizikailag egészségesebbé és ellenállóbbá tehet bennünket. Ki ne szeretne jobb formába lendülni? Ha még nem kezdtél hozzá, az év eleje nem is lehetne tökéletesebb alkalom! Az alábbi ötletekkel te is könnyen az én-időd részévé teheted, és beiktathatod a mindennapjaidba.

1. Tervezd meg a napod előre!

Akár könnyen, akár nehezebben megy az ébredés, az agynak bizonyos időre mindenképpen szüksége van, hogy felkészüljön a kihívásokra. Segíts neki! Este gondold végig, mi vár rád a következő napon, és készíts magadnak listát. Reggel fusd át, és tudatosítsd magadban a teendőket: ezzel a módszerrel növelheted a produktivitásodat, és a kapkodást is megelőzheted. A legjobb, ha ezt időhöz is kötöd, és nagyjából mindig ugyanabban az időpontban kelsz, és fekszel.

2. Kezdd a reggelt nyújtással vagy tornával!

Mozgasd át magad, hogy a tested is felébredhessen, ne csak az agyad. Gondolj bele: egész éjszaka feküdtél, az izmaidnak igen jót tud tenni legalább egy kis nyújtás. Ha közben energikus, vagy akár megnyugtató zenét hallgatsz, biztos, hogy igen hamar kedvet kapsz egy könnyed tornához.

3. Hagyj időt a reggelire!

Te is azok közé tartozol, akik egyáltalán nem szoktak reggelizni? Bár nem vagy ezzel egyedül, jobb, ha tudod: a reggeli azért a nap egyik legfontosabb étkezése, mert ez indítja be az anyagcserét. Akik már reggel elegendő energiát visznek be a szervezetükbe, sokkal hatékonyabban tudnak koncentrálni napközben, és állóképességük is javul - megéri időt szánni rá! A két piros lámpa között elmajszolt, kutyafuttában elkészített, táskába bedobott szendvicsnél van jobb megoldás is. Az egészséges, változatos reggelivel izgalmasabbá teheted a nap kezdetét. A Mixitnél például színes müzliket keverhetsz magadnak liofilizált gyümölcsökkel gazdagítva. Gondolj bele, mennyivel jobb, ha van időd kiélvezni az ízeket!

+1 Vedd észre az apró örömöket!

Süt a nap? Esett a hó? Egy kismadár pont az ablakpárkányodra szállt? Hajlamosak vagyunk elmenni az apróságok mellett, pedig a boldogság a kis dolgokban rejlik. Ha már reggel feltöltöd magad pozitív gondolatokkal, a nap hátralevő részében is könnyebben fogod venni az akadályokat.

Előfordulhat persze, hogy a felsoroltak közül egyiket sem érzed igazán magadénak, de ezzel semmi gond nincs. A cél az, hogy megtaláld azokat a rutinokat, apró szokásokat, amelyek a napodat jól indítják - ha úgy érzed, túlságosan rohanósak a reggeleid, merj változtatni!

 

Felhasznált forrás: https://www.viblance.com/kiderult-milyen-a-magyar-nok-reggelije/

 

#egészséges reggeli #Mixit müzlikeverék #Mixit #vitamindús reggeli #aszalt és liofilizált gyümölcsök #tervezd meg a napodat #reggeli torna #reggeli rutin kialakítása #induljon jól a napod

pixabay