A védőmaszk biztonságos használata járvány idején
2020. 04. 01.

Hetek óta befolyásolja életünk szinte minden pillanatát a koronavírus-járvány. Ebből kifolyólag már több biztonsági óvintézkedést is be kellett vezetnünk hétköznapjainkba abban bízva, hogy ezzel megúszhatjuk ezt az időszakot betegség nélkül.

A kockázat csökkentése érdekében a legjobb döntés az lenne, ha mindenki otthon maradna, ám ezt sokan munkájuk miatt nem tehetik meg. Ezért jó, ha ők is tisztában vannak azzal, hogy már egy szabályos maszkhasználattal is csökkenthetik a fertőzések kockázatát. Mindez persze csak akkor működik, ha ismerjük annak megfelelő alkalmazását, ugyanis ellenkező esetben több kárt is okozhatunk vele magunknak, mint hasznot. 
 
A Magyar Vöröskereszt ezért most készített egy szuper kis tájékoztató videót az Egészségügyi Világszervezet (WHO) útmutatása alapján, aminek segítségével a laikus használók is könnyen elsajátíthatják a védőmaszkok szabályszerű viselését, valamint tájékozódhatnak arról is, hogy mikor és kinek érdemes használni a maszkot.
 
 

Ne feledd! Te is tehetsz azért, hogy lelassíthatjuk, illetve megfékezhetjük a járvány terjedését! Maradj otthon! 

Vigyázzatok magatokra, vigyázzunk egymásra, Egészségőrzők!

Vírus ellen nincs gyógynövény »»»

Fontos a megfelelő D-vitamin-szint járvány idején »»»

Inzulinrezisztencia diéta koronavírus idején »»»

Így védekezz a koronavírussal szemben »»»

Elfogyott a kézfertőtlenítő? Ne ess pánikba, itt a megoldás! »»»

#megelőzés #koronavírus #világjárvány #maradj otthon #védőmaszk #védőmaszk viselése #Magyar Vöröskereszt #kockázat csökkentése

A www.egeszsegorzo.hu minden olvasójának kiemelten felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel keresse meg kezelőorvosát, ne kezdje el saját magát gyógyítani, illetve ne módosítsa, ne hagyja abba az orvosa által előírt kezelést.

A www.egeszsegorzo.hu oldalon olvasható információk kizárólag tájékoztatás céljára szolgálnak. Minden szervezet és minden tünet más és más, nincs két egyforma probléma, ezért ne állítsunk fel magunknak diagnózist! Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Fontosak a részletek, vannak ellenjavallatok, nem alkalmazhat mindenki minden gyógymódot.

A www.egeszsegorzo.hu nem állít fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyesen, sem az Interneten keresztül. Célunk az egészség megőrzés és az egészséges életmód megismertetése a test és a szellem védelmében!

pixabay