Így készítsd el helyesen, a gyógyteádat
2020. 08. 09.

Azért, hogy a gyógynövényekből készült teák ne veszítsenek gyógyhatásukból, figyeljünk arra, hogy helyesen készítsük el, valamint fogyasszuk őket. Van, amit forrázattal, van amit hideg vizes áztatással, de olyan is van, amit 2-3 perces főzéssel kell elkészíteni.

➡️ Ne használjunk fém szűrőt, helyette inkább bambuszt, vagy papír filtert.
 
➡️ A gyógyteákat lehetőleg ízesítés nélkül, vagy legfeljebb pici mézzel édesíthetjük (az utóbbi, elsősorban a felső légúti panaszokra fogyasztott teákra igaz).
 
➡️ A kívánt hatás eléréséért fogyaszthatjuk naponta egyszer, vagy többször is. Fontos, hogy van olyan növény amit csak bizonyos ideig ihatunk. Ilyen például a mezei zsurló, a kamilla, a diófalevél, a csalánlevél, és az orbáncfű is.
 
➡️ Lényeges, hogy tiszta helyről származzon a növény, lehetőleg ne egy forgalmas út mellől gyűjtsük őket.
 
➡️ Nézzünk utána, hogy melyik gyógynövénynek mikor a legmagasabb a hatóanyag tartalma, és ennek megfelelően, abban az adott hónapban szedjük. Azt is figyelembe kell venni, hogy melyik része hasznosítható. Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy valóban azt szedtük-e, amit szerettünk volna, inkább forduljunk szakemberhez!
 
➡️ A gyógynövényeket kúraszerűen alkalmazzuk, mert ami hónapok-évek alatt romlott el a szervezetünkben, azt nem lehet egy hét alatt helyrehozni. Nem múló panaszok esetében pedig kérjünk orvosi segítséget!
 
Jó teázást, Egészségőrzők!
 

#egészségőrző #természetes gyógymód #kamilla #gyógytea #orbáncfű #csalánlevél #csipkebogyó #gyógytea készítés #gyógyhatás #dió #mezei zsurló

A www.egeszsegorzo.hu minden olvasójának kiemelten felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel keresse meg kezelőorvosát, ne kezdje el saját magát gyógyítani, illetve ne módosítsa, ne hagyja abba az orvosa által előírt kezelést.

A www.egeszsegorzo.hu oldalon olvasható információk kizárólag tájékoztatás céljára szolgálnak. Minden szervezet és minden tünet más és más, nincs két egyforma probléma, ezért ne állítsunk fel magunknak diagnózist! Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Fontosak a részletek, vannak ellenjavallatok, nem alkalmazhat mindenki minden gyógymódot.

A www.egeszsegorzo.hu nem állít fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyesen, sem az Interneten keresztül. Célunk az egészség megőrzés és az egészséges életmód megismertetése a test és a szellem védelmében!

pixabay