Immunerősítés gyógynövényekkel a hideg téli estékre
2019. 11. 14.

Télen sok jó dolgot lehet csinálni, például lehet nagyokat hógolyózni, szánkózni. Készülődünk az ünnepekre, megtervezzük a karácsonyi menüt, feldíszítjük a lakást és várjuk, hogy találkozzunk régen nem látott szeretteinkkel. Azért, hogy mindezt egészségesen és gondtalanul élvezhessük annyit kell tennünk, hogy esténként ne csak a pihe-puha takaróba bújjunk be, hanem igyunk meg egy csésze finom gyógyteát.

Erősítsük az immunrendszerünket tudatosan! Ezek a gyógynövények segítenek, hogy elkerüljük a náthát, a torokgyulladást és az orrfújást.

Csipkebogyó

A csipkebogyó a legjobb C-vitamin források egyike, da a felszívódást segítő rutint, továbbá A, K és B, vitaminokat is tartalmaz. Hideg áztatással kell készíteni és hosszú ideig fogyaszthatjuk. Enyhén vízhajtó, emiatt ne igyuk lefekvés elött. Erősíti az érfalakat, stresszoldó hatása van.

Kakukkfű

Immunerősítő, köhögéscsillapító, torok és mandulagyulladást kezelhetünk vele, de jó fertőtlenítő hatása is van, emiatt megvéd a betegségektől. Orrdugulásra inhalálni kell vele. Javítja a vérkeringést, depresszióra, fáradtságra, tonizáló hatása miatt javallt. 

Kamilla

A kamilla erősíti az érfalakat a bioflavonoknak köszönhetpen. Segíti az emésztést, a légutakra nyugtató hatással van a glikozidáknak köszönhetően. Antibakteriális hatású, segít megelőzni a meghülést.

Fürtös menta

Nagyon hatásos görcsoldó, emésztést javító gyógynövény. Kiválóan alkalmazható köhögésre, baktériumölő hatásánál fogva pedig légúti fertőzésekre, gyulladásokra is használható. Kiváló immunerősítő, ezért a megfázásos megbetegségek lekűzdésében nélkülözhetetlen, az íze pedig nagyon kellemes. Éppen ezért arra kifejezetten figyeljünk, hogy a terhesség harmadik trimeszterében ne igyák!

Gyömbér

Támogatja a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet. A gyömbér a csípős ízét okozó gingerol és sogaol miatt gyulladáscsökkentő hatású.

Citromfű

Megfázás, vagy influenza esetén izzasztásra kiválóan alkalmazható, ágyban fekve forrón ajánlott ilyenkor kortyolgatni. Csökkenti a vírusfertőzés kialakulásának gyakoriságát, ráadásul még idegerősítő és nyugtató hatása is van.

Jó teázást Egészségőrzők!

#gyulladás csökkentő #megfázás #immunerősítés #köhögés #influenza #hideg #tél #kakukkfű #menta #gyömbér #citromfű #fertőtlenítő #inhalálás #emésztés javító #léguti fertőzések #kamilla #depresszió #vérkeringés #fáradtság #orrdugulás #c-vitamin #stresszoldó #torokgyulladás

A www.egeszsegorzo.hu minden olvasójának kiemelten felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel keresse meg kezelőorvosát, ne kezdje el saját magát gyógyítani, illetve ne módosítsa, ne hagyja abba az orvosa által előírt kezelést.

A www.egeszsegorzo.hu oldalon olvasható információk kizárólag tájékoztatás céljára szolgálnak. Minden szervezet és minden tünet más és más, nincs két egyforma probléma, ezért ne állítsunk fel magunknak diagnózist! Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Fontosak a részletek, vannak ellenjavallatok, nem alkalmazhat mindenki minden gyógymódot.

A www.egeszsegorzo.hu nem állít fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyesen, sem az Interneten keresztül. Célunk az egészség megőrzés és az egészséges életmód megismertetése a test és a szellem védelmében!

pixabay