Mit hozzon a Mikulás csoki és cukor helyett?
2021. 12. 05.

Idén szeretnél valami egészségesebbet tenni gyermeked csizmájába, de nincs semmi ötleted? Íme néhány tipp segítségül!

Összeállításunkban nem csak ízletes, hanem egészséges finomságokat találsz, amik biztos, hogy a legkisebbeknek is kedvükre való lesz. Ez arra is remek alkalom, hogy megszerettesd velük az egészséges élelmiszereket.

Lássuk, mit rejt egy-egy ilyen Mikulás-csomag!

Mogyorófélék

Bár csínján kell bánni velük is, hiszen magas a zsírtartalmuk, az olajos magvak és a mogyorófélék elengedhetetlen kellékei az egészséges táplálkozásunknak. No nem az agyonsózott változatuk! Egy gondosan összeállított „magsaláta” a lehető legegészségesebb változata lehet a sós ropogtatnivalóknak. Próbáld ki a pörkölt mandulát, a brazil diót, a pisztáciát, a sima és a makadámdiót, a törökmogyorót, a kesudiót, földimogyorót, napraforgó- illetve fenyőmagot, és keverd össze aszalt gyümölcsökkel! Általad összeállítva és csinosan csomagolva a gyermeked biztos, hogy imádni fogja.

Zab és gyümölcsszeletek, müzlifélék

A mindennapi gabonafogyasztás legnagyobb részét napjainkban a búza teszi ki, emésztőrendszerünk megfelelő működése érdekében, és a változatosság kedvéért viszont érdemes ezt a spektrumot tágítani. Erre a célra kiválóan megfelelnek a különböző alapanyagokból készült kásák, és az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő zab és gyümölcsszeletek. Ezekből szerencsére manapság rengeteg ízesítésben lehet kapni, így könnyedén megtalálhatja mindenki a kedvencét – a Mixitnél is van például ananászos, banános-kókuszos, cseresznyés-mandulás, áfonyás, mogyorós és az almás-fahéjas zabszeletet is. Jó ötlet lehet még egészséges müzlifélének a granola, ami zabból és olajos magvakból készül, és házilag is elkészíthető.

Gyümölcsök

Télen ugyan már nem terem gyümölcs, a pincében elbújtatott almán és az ikonikus mandarinon kívül van még, amivel megajándékozhatja az egészségtudatos Mikulás a gyermekeket. Aszalt, vagy liofilizált formában bármilyen évszakban ehetünk belőlük – így nem kell lemondanunk róluk fél évre, és még a környezetünknek sem ártunk azzal, hogy mesterségesen érlelt, és messziről szállított utánzataikból vásárolunk. A fagyasztva szárított eljárás egyik legnagyobb előnye, hogy meghagyja azokat a tápanyagokat, vitaminokat és antioxidánsokat, amiket a gyümölcsök természetes formájukban magukba zártak. Keverheted őket mogyorófélékkel, vagy ajándékozhatod magukban is.

Ha mégsem szeretnéd kihagyni a csokoládét csemetéd csomagjából, mindenképpen kerüld a tejes változatokat, amiknek kalóriatartalmuk magas, viszont tápanyagban szegények. A különböző csokifigurák többsége tejbevonó masszából készül, tele vannak növényi zsírral és cukorral. Keress helyettük jó minőségű, cukormentes, magas kakaótartalmú, azaz 75% feletti étcsokoládékat.

Bár a Mikulás általában ételt szokott hozni a gyerekeknek, te nyugodtan kiegészítheted maradandó apróságokkal is a csomagot, például filctollakkal, színesceruzákkal, és zsírkrétákkal. Hidd el, gyermeked biztos ennek is nagyon fog örülni – főleg, ha nem társul hozzá virgács! Jó készülődést!

 

#Mixit müzlikeverék #zab és gyümölcsszeletek #müzlifélék #pörkölt mandula #brazildió #almás-fahéjas zabszelet #mit hozzon a Mikulás #egészséges ajándék karácsonyra

pixabay