Mit tegyek azért, hogy kiegyensúlyozottabb legyek?!
2021. 05. 24.

Az egészség nem csupán a gyümölcsök és a zöldségek elfogyasztásáról, valamint a testmozgásról szól. Ugyanolyan fontos az is, hogy figyelj a mentális frissességedre, és az érzéseidre. Ha kicsit elakadtál ezen a téren, az Egészségőrző segít neked abban, hogy kiegyensúlyozottabb legyen az életed. A napi rutinod mellett csak néhány apró változtatásra van szükséged a kezdéshez.

Ne felejtsd el, nem kell mindent egyszerre megvalósítanod. Az egyensúly akkor lesz meg, ha az új szokásokat a saját tempódban illeszted bele az életedbe. Nem kell semmit elkapkodni, a jó munkához idő kell.

1. A víz

Jobban indul a napod, ha egy friss pohár vizet iszol meg elsőnek. A kiszáradás fáradtságot és rossz közérzetet okozhat. Ha szeretnéd elvégezni a napi munkádad úgy, hogy ne fájjon a fejed és hogy ne legyél gyenge, akkor hidratálj megfelelően. Felejtsd el a cukrozott és szénsavas üdítőket. Helyettük igyál tiszta vizet, gyógyteát, vagy zöldség és gyümölcs turmixokat.

2. Az alvás

Az alvás fontos szerepet játszik a tested gyógyításában, helyreállításában és feltöltésében. Azért, hogy éjszaka nyugodtabban és mélyebben aludj, lefekvés előtt legalább fél órával hagyd abba az elektronikus eszközök használatát. Ne egyél lefekvés előtt két órával. Törekedj arra, hogy legalább napi 8 órát tölts alvással. Teremtsd meg magadnak a nyugodt, tiszta és kényelmes környezetet, párologtass levendula, vanília, vagy rózsaolajat.

3. A természet

A szabadban töltött idő, nagyon hasznos a tested és az elméd számára is. Ha sokat vagy a természetben akkor, javítod az egészségedet, a közérzetedet. Csökkenti a stresszt, és a vérnyomásodat, valamint növeli az állóképességedet, az összpontosítást, és a hatékonyságodat. Tegyél egy sétát a környékeden, vagy ülj ki az erkélyre, ha több időd van kirándulj nagyokat a számodra legszebb helyeken.

4. A színek

A sokféle színes gyümölcs és zöldség fogyasztása, számos vitamint és antioxidánst tartalmaznak, amelyek segítenek megvédeni a betegségektől. Javítja az emésztésedet ezáltal a közérzetedet is. Növeld a gyümölcs bevitelét, napi 1-2 csészényire, a zöldség bevitel pedig napi 2-3 csésze legyen.

5. A mozgás

Nem kell sportolónak lenned, ahhoz, hogy naponta legalább 20 percet tölts testmozgással. Lehet az bármi, ami neked jól esik, ne divatból csináld, élvezd! Ha neked a tánc az, amit jó kedvvel teszel, csináld azt. De számtalan mozgásforma közül választhatsz, ami hozzád a legközelebb áll, futhatsz, sétálhatsz, tornázhatsz, teniszezhetsz, úszhatsz, biciklizhetsz, jógázhatsz. A lényeg, hogy mozogj, mert segít leküzdeni a depressziót és a szorongást, valamint javítja az önbecsülést és a mentális fókuszt.

6. Önfejlesztés

A kíváncsiság és a nyitott gondolkodásmód az új dolgok elsajátításához, mind hozzájárulnak az önfejlesztésedhez. Olvass egy jó könyvet, beszélgess a szeretteiddel, hallgass zenét, kertészkedj, főzz valami újat. Tanuld meg elengedni minden rossz szokásodat, ami nem támogat téged.

Próbáld megtalálni az egyensúlyt a munka és a magánélet között.

#levendula #vitaminok #napi rutin #alvás #kiegyensúlyozott táplálkozás #kiegyensúlyoztt élet #életmódváltás #irány a természet #a tested gyógyítása #testi lelki egyensúly #megfelelő mennyiségű víz fogyasztás #zöldségek és gyümölcsök

A www.egeszsegorzo.hu minden olvasójának kiemelten felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel keresse meg kezelőorvosát, ne kezdje el saját magát gyógyítani, illetve ne módosítsa, ne hagyja abba az orvosa által előírt kezelést.

A www.egeszsegorzo.hu oldalon olvasható információk kizárólag tájékoztatás céljára szolgálnak. Minden szervezet és minden tünet más és más, nincs két egyforma probléma, ezért ne állítsunk fel magunknak diagnózist! Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Fontosak a részletek, vannak ellenjavallatok, nem alkalmazhat mindenki minden gyógymódot.

A www.egeszsegorzo.hu nem állít fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyesen, sem az Interneten keresztül. Célunk az egészség megőrzés és az egészséges életmód megismertetése a test és a szellem védelmében!

pixabay