Nem lehet elég korán elkezdeni!
2020. 01. 02.

Sziasztok Egészségőrzők! Szeretném neketek bemutatni egyik barátnőmet Cziráki Kittit, akinek nem telik el úgy napja, hogy ne sportolna vagy jógázna. Nagyon sok embernek mutat utat a helyes aktív életmód elsajátításához. Nem csak felnőtteknek, ezt az életvitelt már érdemes gyerekkorban elkezdeni, hogy természetes legyen és a mindennapuk részévé váljon.

2015 - ben elindította az Ügyes vagyok programot, amit először Budapesten majd ma már otthon Veszprémben és környékén próbálhattok ki.

Hogy miről is szól pontosan?!

Az elmélet egyszerű: a kisgyermek a mozgás segítségével fedezi fel testrészeit, ezáltal alakítja ki és formálja énképét. Mindannyian így kezdtük, felálltunk a popsinkról, majd elengedtük anyu vagy apu kezét és szép lassan, óvatosan elindultunk, tettük az aprócska bal lábunkat a jobb után, haladtunk minden irányba és kezdtük szép fokozatosan, egyre növekvő bátorsággal felfedezni a világot. Zseniális dolog, hogy ez ösztönösen létezik bennünk, és a gyermek érzi, tudja, hogy ez fejlődésének elengedhetetlen része. Kutatások sora bizonyítja, hogy a mozgás örömét még gyermek korban meg kell tapasztalni, hogy felnőttként is vágyjunk erre az érzésre. Hatalmas csodákat nem kell tenni ahhoz, hogy gyermekünket aktív életmódra neveljük, hiszen lételemük a mozgás, csupán annyi a dolgunk, hogy biztatjuk őket és lehetőséget adunk nekik, hogy rendszeresen sportolhassanak. 

A torna egyik kiemelt célja, hogy a gyerekek mozgását és tehetségét megismerve-, segítséget nyújtson a megfelelő sportág kiválasztásában, ahol könnyebben érhet el sikereket, hiszen a tornán játékosan elsajátítja az adott sportághoz elengedhetetlen előképzettséget. Úgy is mondhatjuk, hogy az Ügyes vagyok a nulladik év a sportok iskolájában.

#mozgás #sport #ügyesvagyok #gyerekek #mozgásforma #iskola #ovoda

pixabay