Nyáron, hidratáljunk dinnyével
2020. 07. 04.

Kerek zöld istállóban, Sok kis fekete ló van, Melyek, mikor megéheznek, Piros szénát ebédelnek. Mi az?

Gyerekkoromban szerettem az ilyen találós kérdéseket, és amikor dinnyét eszem ez mindig eszembe jut.
Hétvégén végre volt szerencsénk beszerezni egy igen szép, méretes, magyar dinnyét, amit igaz, kicsit aggódva vágtuk fel, vajon jót sikerült-e kiválasztanunk. Szerencsére isteni finom volt, pont mint ahogy a nagykönyvben meg van írva; finom édeskés volt az íze, és az illata is átjárta a házat.
Emellett hidratálja a szervezetünket, és tele van hasznos tápanyagokkal.
A lédús, jéghidegre hűtött dinnye a legjobb frissítő a kánikulában, hiszen nagyon magas a víztartalma, ezáltal vizelethajtó is. Segíti kiüríteni a szervezetből a káros anyagokat, tele van rosttal, de jót tesz a bőrnek és a hajnak is a benne lévő A-,és C- vitamin miatt.
A dinnye rendszeres fogyasztása igen ajánlott tested egészsége érdekében, ugyanis alaposan elősegíti, hogy a vér sav-lúg egyensúlya visszatérjen.
Ha eddig kipiszkáltad, ezentúl rágd szét! A dinnyemag ugyanis az összes esszenciális aminosavat tartalmazza. Bővelkedik vasban, cinkben, kalciumban és B-vitaminokban. A benne lévő telítetlen zsírsavak védik az érrendszert, megelőzve ezáltal a keringési rendellenességek kialakulását. Ha nem rágod el, egyszerűen csak áthalad az emésztőrendszeren.
Ti mi alapján választjátok ki a dinnyét?
 
Szép nyarat kívánunk nektek, Egészségőrzők!
 

Az uborka egy csodaszer »»»

#vas #cink #frissítő #érrendszer #B-vitamin #szép haj #kalcium #A- vitamin #hidratálás #C- vitamin #dinnye #magyar dinnye #piros #szép bőr #dinnyemag #esszenciális aminósav #zsírsavak #keringési rendellenesség #emésztőrendszer #kánikula #találós kérdés

A www.egeszsegorzo.hu minden olvasójának kiemelten felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel keresse meg kezelőorvosát, ne kezdje el saját magát gyógyítani, illetve ne módosítsa, ne hagyja abba az orvosa által előírt kezelést.

A www.egeszsegorzo.hu oldalon olvasható információk kizárólag tájékoztatás céljára szolgálnak. Minden szervezet és minden tünet más és más, nincs két egyforma probléma, ezért ne állítsunk fel magunknak diagnózist! Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Fontosak a részletek, vannak ellenjavallatok, nem alkalmazhat mindenki minden gyógymódot.

A www.egeszsegorzo.hu nem állít fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyesen, sem az Interneten keresztül. Célunk az egészség megőrzés és az egészséges életmód megismertetése a test és a szellem védelmében!

pixabay