Sportolni karanténban? Majd, ha fagy!
2021. 01. 29.

Újra itt vannak a téli fagyos idők, a konditermek zárva, a sportklubokba is csak leigazolt versenyzők járhatnak, kell ennél több érv, hogy ne menj sportolni? Ne aggódj, mindegyik érvre találtunk megoldást! Ha van elég motivációd és csak a hogyanját keresed a sportolásnak, hoztunk néhány ötletet neked.

A sportolás egyik legnagyobb akadálya ebben az időszakban a helyhiány lehet, hiszen a kültéri sportokhoz túl hideg van vagy a talaj nem megfelelő, így a legtöbben a négy fal között rekedtünk és maximum a futárhoz megyünk le egy csomagért. De ez nem maradhat így, a bezártság nem lehet akadálya egy kis mozgásnak – hoztunk is néhány ötletet.

Az alábbi gyakorlatok kis helyen, bármilyen felszerelés nélkül is könnyen elvégezhetők:

  • Plank

Biztosan hallottál már a plank kihívásról. Bárhol nekiállhatsz, és ha próbáltad már, tudhatod, hogy akár 1 perc is teljesen kimeríthet. Több izomcsoportot mozgat meg egyszerre, mint egy egyszerű hasizomgyakorlat, és a különböző variációi más-más testrészek terhelésére fókuszálnak, így könnyen megtalálhatod a számodra legideálisabb planket.

  • Híd

A híd szintén egy többféleképpen végezhető gyakorlat, mely pozitív hatással lehet például a hátfájásra is. Az egész napos ülőmunka után könnyen lemerevednek a fenékizmok, melyek hatással vannak a hátra. A híd gyakorlatok megmozgatják a fenékizmokat és működésbe hozzák a csípőt, így az ebből kiinduló hátfájásra is pozitív hatással lesznek.

  • +1. Ugrálókötél

Bizonyára neked is felidéz emlékeket ez a tornaeszköz, és pont ezért, újra előhozhatja az energiával teli kisgyermekkori éned! Bátran használhatod például a futás alternatívájaként is, hiszen már 10-20 perc intenzív ugrókötelezés meghozza a gyümölcsét. Szükséged lesz ugyan egy kötélre, de ez könnyen pótolható egy hosszabb kutyapórázzal, vagy egy már nem használt hosszabbító kábellel is.

 

Az interneten számos tartalmat találhatsz már kifejezetten az otthon végezhető tornázáshoz. Keresgélhetsz különböző intenzitású, idő- vagy helyigényű edzések között, de akár komplett edzéstervekre is rábukkanhatsz. Mi így fedeztük fel például a Mixit 6 hetes edzéstervét, amiben nemcsak a megszokott gyakorlatokat találod, hanem olyanokat is, melyeknek célja, hogy feldobják a kedved. Ha nem éred be csupán a mozgással, emellé az edzésterv mellé összeállítottak egy müzlimixet is, de bátran keress fel egy szakértőt, hogy a számodra legjobb összeállítást készítse el neked mind az étrendedben, mind a mozgásformákban.

 

A torna mellett egyébként a kirándulás is egy szuper sportolási lehetőség, és ha alacsonyabb intenzitású útvonalat választasz, a hideg idő sem lehet kifogás. Ebben a bezártságban egy friss levegőn töltött nap teljesen más perspektívát adhat a világra, vagy ha kevésbé fogalmazzuk drámaian: a napodat legalább biztosan feldobja.

 

Tudjuk, hogy nem könnyű ilyenkor rávenni magad egy nagyobb lélegzetvételű edzésre, pláne, ha ehhez korán is kell kelned, de megéri! A fenti gyakorlatokat egy 10 perces kávészünetbe is beiktathatod, és ha kitartó vagy, garantáljuk, hogy meglesz az eredménye!

 

#testsúlycsökkentés #Mixit müzlikeverék #mixit műzli #mixit keverd magad #télen is kiránduljunk #ugrálókötelezés #Plank #híd #mozgás otthon #motiváció mozgáshoz #egészséges műzli #hogyan gugoljunk helyesen #tornázz a Mixittel

pixabay