Változatos növényi alapú ételek a nyaralás alatt
2020. 08. 04.

Bár egyre népszerűbb a növényi alapú táplálkozás, a nyári kikapcsolódások alatt sokszor mégis nehéz egyszerre ízletes, könnyen elkészíthető és finom zöldségalapú opciókat találni.

Ha előre felkészülünk, nem kell lemondanunk egyikről sem: összeállításunk segítségével a nyaralás alatt is változatos és tápláló húsmentes fogásokat ehetünk.

3+1 hasznos tipp a húsmentes vakációhoz:

1.Utazáskor - Már unod a szalámis szendvicset?

Az utazások alatt legtöbb esetben meg kell elégednünk az előre csomagolt szendvicsekkel és rágcsálnivalókkal – pedig akár könnyen fogyasztható, mégis izgalmas növényi falatokat is vihetünk magunkkal. Az előre felszeletelt, friss zöldségek mellett jó választások lehetnek a különféle olajosmag-keverékek; ha pedig ebédről is szeretnénk gondoskodni, akkor egy teljes kiőrlésű tortillalapot kenjünk meg hummusszal, és töltsük meg tetszőleges zöldségekkel. Így akár a hosszabb autóutakat is elviselhetjük tápláló és finom, növényi alapú ételekkel.

2.Nyaralás alatt – Van élet a rántott sajton túl?

A húsmentes étrenden élők már megszokhatták, hogy nyaraláskor leggyakrabban a rántott sajt párolt rizzsel az egyetlen vegetáriánus opció, amivel a hagyományosabb vendéglők elő tudnak rukkolni. Az egyoldalú étkezést legkönnyebben úgy kerülhetjük el, ha előre felkészülünk, és viszünk magunkkal egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételeket. A Knorr vegetáriánus raguk – a darálthúspótlóval készült vegán chili sin carne és a paradicsomszószos vegetáriánus gombócok – mellé elég egy egyszerű köretet vagy salátát választanunk, és máris kész a teljes értékű, változatos alapanyagokból készült főétel. 

3.Grillezéskor – Mit egyek ami jó nekem és jó a Földünknek is?

A vegetáriánus grillezésnek nem feltétlen kell abból állni, hogy sajtot és cukkinit sütünk. Legyünk kreatívak: a barbecue-partik során bátran készülhetünk különféle zöldségnyársakkal és -összeállításokkal. A sütőlapra kerülhet a hagyományosabb választásnak számító padlizsán, tökfélék, édesburgonya, gomba vagy cukorborsó is. Ha nem szokványos zöldségekkel is feldobnánk a sütögetést, a pak-choi vagy az okra is remek választás lehet, de akár szezonális gyümölcsöket (például dinnye, őszibarack) is grillezhetünk. Ezek a növények nem csak értékes tápanyagokban és vitaminokban bővelkednek, de termesztésük sem terheli túl a környezetet. A fűszerezés mellett még izgalmasabb ízélményt varázsolhatunk vegetáriánus szószokkal – legyen szó házi készítésű hummuszról, fűszeres padlizsán-, lencse- vagy zöldborsókrémről.

+1. Ha a legnagyobb hőség nem a medence mellett, hanem home office-ban ér

Idén nyáron az időjárás változékony, a home office viszont egy ideje már állandó az életünkben. Márciusban még érdeklődéssel vegyes izgalommal vetettük bele magunkat a konyhaművészet rejtelmeibe, de mostanra már sokak számára fárasztónak és időigényesnek tűnhet, hogy minden nap változatos és tápanyagban gazdag ételeket főzzenek. A Knorr természetes összetevőkből készült vegetáriánus krémleveseit egy pillanat alatt felmelegíthetjük a tűzhelyen vagy a mikróban, így nem kell a főzőlap mellett állni a legmelegebb órákban vagy a hétvégén a jövő heti menütervezéssel és alapanyagbeszerzéssel bajlódni.

A Knorr legújabb, természetes összetevőkből álló vegetáriánus krémlevesei és ragui a növényi étrendbe is beilleszthetők. Az üveges krémlevesek paradicsom, sütőtök és vegyes zöldség ízekben érhetőek el, a raguk közül pedig a vegán chilis bab és paradicsomszószos vegetáriánus gombócok kaphatóak a hazai üzletekben.

További húsmentes és fenntartható receptekért látogass el Receptműhelyünkbe!

Megérkeztek a Knorr vegetáriánus ragui és üveges krémlevesei

A Knorr legújabb, természetes összetevőkből álló vegetáriánus krémlevesei és ragui könnyen elkészíthető, tápláló megoldást nyújtanak a nyaralás és a hétköznapok során is.

Knorr Vego vegán chilis bab

A Knorr új mexikói vegán raguja, a chili sin carne kiváló rost- és fehérjeforrás. Az alapját vörös vesebab, szójafehérjéből készült darálthús-helyettesítő és a mexikói ízvilágot idéző pikáns fűszerezés adja. Rizzsel vagy tésztával tálalva pillanatok alatt ízletes és teljes értékű vegán étel készíthető belőle két fő számára, amely kényelmes megoldást nyújt a mindennapokra. A termék nem tartalmaz tartósítószert, hozzáadott ízfokozó adalékanyagot, valamint mesterséges színezéket sem.

Knorr Vegetáriánus gombócok paradicsomszószban

A fenntartható mezőgazdaságból származó szójából és búzából készült vegetáriánus gombócokat paradicsom, fokhagyma és olasz zöldfűszerek ízesítik, melyekkel könnyen és gyorsan ízletes toszkán fogást varázsolhatunk az asztalra. A gombócokat egy edénybe helyezve pár perc alatt fel lehet melegíteni mikróban vagy a tűzhelyen. Ideális választás lehet tészták mellé vagy akár szendvicsek feltétjeként is.

Knorr vegetáriánus krémlevesek

A Knorr vegetáriánus krémlevesei egytől egyig 100%-ban természetes, minőségi, válogatott és fenntartható mezőgazdaságból származó alapanyagból készülnek. A mesterségesszínezék-, ízfokozó- és tartósítószer-mentes krémleveseket a glutén- és húsmentesen étkezők is nyugodt szívvel fogyaszthatják. A Knorr krémlevesek újrahasznosítható, visszazárható üvegben kerülnek a boltok polcaira, három ízben. A Knorr Zöldségkrémlevestnyolcféle, fenntartható mezőgazdaságból származó zöldség ízesíti, melyek között szerepel a sárgarépa, a sütőtök, a póréhagyma és a cukkini is. A Knorr Sütőtökkrémleves bársonyos állagát a szerecsendió hozzáadása teszi igazán izgalmassá. A harmadik verzió pedig a nyáron nagy népszerűségnek örvendő Knorr Paradicsomkrémleves, amely a zamatos paradicsomnak és az illatos bazsalikomnak köszönheti lágy ízét.

 

További információ és receptek: https://www.receptmuhely.hu/markak/knorr/termekek/vegetarianus-etelek

Forrás

#egészségőrző #ebéd #vacsora #vörös vesebab #zöldség #reggeli #uzsonna #home office #fehérjeforrás #grillezés #tészta #paradicsom #nyaralás #Knorr #reklám #Knorr Vego vegán chilis bab #vegetáriánus ragu #üveges krémleves #természetes összetevők #tápláló étel #hétköznapok

pixabay