- erősíti az immunrendszert
- védi a szervezetet a különböző fertőzésektől
- A- vitaminban és magnéziumban gazdag
- vérnyomás szabályzó
- alacsony a kalóriatartalma
- a flavonoidok amik benne találhatóak, közömbösítik a szabadgyökök károsító hatását.
- sok benne a kalcium, kálium, cink, szelén, E-, és C vitamin
- energiával tölt fel
- gyulladáscsökkentő
- támogatja a szív-, és az érrendszer működését
- szépíti a bőrt
- látásjavító
Remélem sikerült egy kis kedvet csinálnom a tészta elkészítéséhez.

- 500g fussili, penne, spagetti vagy szélesmetélt tészta (tetszés
- 30 dkg, friss vagy fagyasztott spenót
- só, bors, chili ízlés szerint
A tésztát kifőzzük enyhén sós vízben.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy nagy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a spenótot, kicsit megfonnyasztjuk, majd a fokhagymát és a fűszereket is beletesszük. Miután kissé összemelegítettük, a mascarponét és a tejszínt is belekeverjük a spenótkrémbe és jól átforrósítjuk.
A készre főtt tésztát laza mozdulattal összevegyítjük a szószunkkal. Végül reszelt sajttal a tetején tálaljuk.