Villámgyors tavaszi spenótos tészta
2020. 04. 15.

Hoztam nektek egy finom mascarponés, spenótos tésztát. Mielőtt leírnám a receptet, olvassátok el, hogy milyen jó hatással van a szervezetünkre ez a csodálatos zöld növény:

  • erősíti az immunrendszert
  • védi a szervezetet a különböző fertőzésektől
  • A- vitaminban és magnéziumban gazdag
  • vérnyomás szabályzó 
  • alacsony a kalóriatartalma
  • a flavonoidok amik benne találhatóak, közömbösítik a szabadgyökök károsító hatását.
  • sok benne a kalcium, kálium, cink, szelén, E-, és C vitamin
  • energiával tölt fel
  • gyulladáscsökkentő
  • támogatja a szív-, és az érrendszer működését
  • szépíti a bőrt
  • látásjavító

Remélem sikerült egy kis kedvet csinálnom a tészta elkészítéséhez.

Hozzávalók:
- 500g fussili, penne, spagetti vagy szélesmetélt tészta (tetszés
szerint)
- 30 dkg, friss vagy fagyasztott spenót
- 3 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- só, bors, chili ízlés szerint
- 20 dkg mascarpone
- 100 ml főzőtejszín
- sajt, ízlés szerint
Elkészítése:
A tésztát kifőzzük enyhén sós vízben.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy nagy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a spenótot, kicsit megfonnyasztjuk, majd a fokhagymát és a fűszereket is beletesszük. Miután kissé összemelegítettük, a mascarponét és a tejszínt is belekeverjük a spenótkrémbe és jól átforrósítjuk.
A készre főtt tésztát laza mozdulattal összevegyítjük a szószunkkal. Végül reszelt sajttal a tetején tálaljuk.
 
 

 

#vitaminok #magnézium #fokhagyma #vacsora #cink #energia #immunerősítő #chili #tavasz #könnyű ebéd #A- vitamin #tészta #mascarpone #szíverősítő #látásjavító

pixabay