Fiatalodj sárgarépás-gyömbéres almaturmixszal
2020. 01. 05.

Tudom, nem mindenki rajong a répáért. Azonban érdemes egy próbát tenni azoknak is, akik nem szeretik, mert hatása kárpótolni fogja őket. Az ízek harmonizálnak egymással, a végeredmény pedig egy egészséges, frissítő ital mindössze három összetevőből. Ne hagyd ki, a tested meghálálja majd!

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 alma
  • 1 cm gyömbérgyökér
  • 2 dl víz

Elkészítése:

Egy nagyobb teljesítményü turmixgépre lesz szükségünk. Én a Nutribullet gépet használom, amivel nagyon meg vagyok elégedve, mert mindent gyorsan, és jó krémesre turmixol.

Tehát, mossuk meg a sárgarépát, a gyömbért és az alámt, hámozzuk meg őket. Utóbbit nem szükséges pucolni, annak csak a magházát kell kivenni. Ezután vágjuk fel  1-2 cm-es darabokra, tegyük bele a turmixgépbe és jó alaposan turmixoljuk össze.

Miért is érdemes ezt a csodaitalt inni? 

A sárgarépában sok a B-vitamin, riboflavin és folsav, amelyek segítik az emésztést, beindítják a zsírégest. Segít megőrizni a keringési rendszer egészségét, a benne lévő vitaminok pedig a vérrögök kialakulását is csökkenti. Az A-vitamin egy bizonyos rodopszin nevű molekulát is tartalmaz, amely a fényérzékelésben játszik nagy szerepet, tehát védi a szemet. A sárgarépában található béta-karotin egy olyan erős és hatékony antioxidáns, amely elpusztítja a szabadgyököket, így kevésbé károsodnak a bőrsejtek, ezáltal ragyogni fog tőle a bőrünk.

Az alma csökkenti a vér koleszterin szintjét. Tartalmaz C-, B- vitamint, folsavat, magnéziumot, káliumot és kálciumot, nem utolsó sorban pedig kedvezően hat a bélflórára.

A gyömbér javítja a memóriát, de az immunerősítő hatása is kíváló, emiatt segít megelőzni a megfázást és az influenzát. Természetes gyulladáscsökkentő!

 

Jó egészséget Egészségőrzők!

 

#megfázás #influenza #gyömbér #egészségőrző #immunrendszer #vitaminok #alma #gyulladáscsökkentő #reggeli #turmix #répa #energia #nutribullet #asványok #memória

A www.egeszsegorzo.hu minden olvasójának kiemelten felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel keresse meg kezelőorvosát, ne kezdje el saját magát gyógyítani, illetve ne módosítsa, ne hagyja abba az orvosa által előírt kezelést.

A www.egeszsegorzo.hu oldalon olvasható információk kizárólag tájékoztatás céljára szolgálnak. Minden szervezet és minden tünet más és más, nincs két egyforma probléma, ezért ne állítsunk fel magunknak diagnózist! Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Fontosak a részletek, vannak ellenjavallatok, nem alkalmazhat mindenki minden gyógymódot.

A www.egeszsegorzo.hu nem állít fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyesen, sem az Interneten keresztül. Célunk az egészség megőrzés és az egészséges életmód megismertetése a test és a szellem védelmében!

pixabay