Őszi gyógyító növények
2020. 09. 22.

Mindenkinek ajánljuk, hogy igyon meg minden nap egy finom, meleg teát, ami nem csak a testünket, hanem még a lelkünket is gyógyítja! Az ősz hűvös, nyirkos és esős, ami a vírusoktól függetlenül is előhozhatja a náthát, a köhögést, a torok kaparást, vagy a rossz közérzetet.

Nem kell rögtön gyógyszerek után kapkodni, a gyógyteák is hatásosak lehetnek ezekre a problémákra. Sőt a legjobb, ha megelőzés céljából isszuk őket.
 
Az otthoni házi-patikánkban az alábbi gyógynövényekből biztosan van néhány:
- Bodza: lázcsillapító, izzasztó, köhögéscsillapító
- Csipkebogyó: magas a C-vitamin tartalma, immunerősítő
- Hársfa: nyugtató, izzasztó, köptető és nyákoldó
- Kamilla: gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, nyugtató
- Kakukkfű: vírusölő, fertőtlenítő, immunerősítő, köhögéscsillapító
- Citromfű: emésztés javító, baktériumölő, nyugtató, stresszoldó, immunerősítő
- Apróbojtorján: rekedtségre, torok- és mandulagyulladás csökkentő
- Szurokfű: köhögéscsillapító, idegnyugtató, fejfájás-csillapító
 
Töltsétek fel a kis éléskamrátokat ezekkel a finom és egészségünket támogató gyógynövényekkel.
Lehet egy napon belül több fajtát is használni, de 1-2 óra szünetet tartsunk közöttük, hogy mindegyik ki tudja fejteni a gyógyhatását.
Természetesen, ha úgy érezzük, hogy panaszaink nem múlnak, vagy erősödnek, akkor feltétlenül forduljunk orvoshoz!

#kakukkfű #gyógynövények #citromfű #apróbojtorján #kamilla #gyógytea #immunerősítő gyógyteaák #esti gyógytea #reggeli gyógytea #nyugtató gyógytea #vírusölő gyógynövények #szurokfű gyógyhatása #gyógyító növények #őszi gyógynövények #novemberi immunerősítés

A www.egeszsegorzo.hu minden olvasójának kiemelten felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel keresse meg kezelőorvosát, ne kezdje el saját magát gyógyítani, illetve ne módosítsa, ne hagyja abba az orvosa által előírt kezelést.

A www.egeszsegorzo.hu oldalon olvasható információk kizárólag tájékoztatás céljára szolgálnak. Minden szervezet és minden tünet más és más, nincs két egyforma probléma, ezért ne állítsunk fel magunknak diagnózist! Egészségügyi problémákkal kérjük, minden esetben forduljon megfelelő szakemberhez. Fontosak a részletek, vannak ellenjavallatok, nem alkalmazhat mindenki minden gyógymódot.

A www.egeszsegorzo.hu nem állít fel diagnózist, nem végzünk kezeléseket, és nem adunk orvosi tanácsokat sem személyesen, sem az Interneten keresztül. Célunk az egészség megőrzés és az egészséges életmód megismertetése a test és a szellem védelmében!

pixabay